Margotkové kuličky v košíčku
12. 9. 2025
Budete potřebovat:
- 300 g čokolády Margot
- 75 g cukru krupice
- 75 ml vody
- 95 g másla
- 150 g sušeného mléka
- 75 g kokosu
- 30 ks mandlí
- kokos na obalení
- papírové košíčky
Postup přípravy:
- Čokolády Margot vložte asi na půl hodiny do mrazáku – lépe se pak strouhají.
- Do hrnce dejte cukr, zalijte ho vodou a pomalu jej nechte ve vodě rozpustit.
- Jakmile je cukr rozpuštěný, do směsi přidejte na kousky nakrájené málo, které nechte taktéž rozpustit
- Do směsi másla, cukru a vody zamíchejte sušené mléko, strouhaný kokos a nastrouhané čokolády Margot.
- Za stálého míchání směs ohřívejte – suroviny se musí spojit a směs zhoustnout.
- Jakmile má směs požadovanou hustotu, nechte ji vychladnout – posléze ztuhnout, nejlépe v lednici.
- Začněte tvarovat kuličky, do kterých vkládejte mandle (můžete vkládat i jiné druhy ořechů).
- Kuličky obalte v kokosu a vkládejte do ozdobných košíčků.
- Skladujte v chladném místě.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě