Luxusní recepty na florentýnky plné chuti ořechů a kandovaného ovoce přímo k nakousnutí

25. 7. 2024

Florentýnky jsou vánočním cukrovím inspirovaným italskými sušenkami z Florencie. 

Přesto se u nás usídlily a zdomácněly. 

Na Vánoce si je dopřává mnoho z nás. 

Pokud jste se letos rozhodli, že si je upečete, máme pro vás recepty na marokánky v sedmi provedeních.

Vánoční cukroví marokánky, nebo také jinak zvané florentýnky, není úplně česká záležitost. Tato sladká dobrota s oříšky a kandovaným ovocem je převzata z italských sušenek zvaných Biscotti Fiorentini. 

K oblíbeným recepturám se řadí ty se smetanou ke šlehání, ale existují i experimenty v podobě přidání Salka. 

Kromě mandlí a vlašských oříšků můžete přidávat i další ořechy, kupříkladu para ořechy, arašídy, kešu nebo pistácie. 

Se sušeným ovocem si také klidně pohrajte, nabízí se přidání kandované pomerančové kůry, ale také kandované citronové kůry, rozinek, brusinek a fíků, meruněk a dalších oblíbených.

Autor článku Zuzka Pitříková

Patřím k těm jedincům, kteří milují Vánoce, vůni cukroví, domácí pohodu, koledy a všechno ostatního kolem toho. Právě proto jsem ráda, že o tomto jedinečném a úžasném čase mohu také psát.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.5 / 5 (122 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *