Mašličky a hvězdičky dietně
12. 9. 2025
Hvězdičky nesmí o Vánocích chybět! Dejte je na svůj stůl v podobě dia vánočního cukroví, po kterém se jen zapráší.
Ingredience
- 180 g strouhaných mandlí
- 90 g másla
- 80 g celozrnné pšeničné mouky
- 1 lžička skořice
- 4 žloutky
- 5 peciček sladidla
- DIA marmeláda nebo povidla
Postup
- Mouku smíchejte se strouhanými mandlemi a přidejte změklé máslo, žloutky a rozdrcené sladidlo.
- Pečlivě vypracujte těsto a nechte jej chvíli odležet.
- Odleželé těsto vyválejte do tenkého plátu a vytvarujte z něj hvězdičky, mašličky nebo například srdíčka.
- Vykrájené cukroví pečte, při teplotě 160 °C, maximálně 10 minut.
- Po vychladnutí můžete mašličky a hvězdičky slepit pomocí marmelády nebo povidel ve variantě pro diabetiky.
- Nahoru můžete dát ještě trochu marmelády a do ní usadit celou oloupanou mandli.

Linecké cukroví je možné připravit mnoha způsoby. Inspirujte se našimi recepty na zdravé vánoční cukroví a vyberte si postup, který vám bude nejvíce vyhovovat.
Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě