Mašličky a hvězdičky dietně

12. 9. 2025

Hvězdičky nesmí o Vánocích chybět! Dejte je na svůj stůl v podobě dia vánočního cukroví, po kterém se jen zapráší. 

Ingredience

  • 180 g strouhaných mandlí
  • 90 g másla
  • 80 g celozrnné pšeničné mouky
  • 1 lžička skořice
  • 4 žloutky
  • 5 peciček sladidla
  • DIA marmeláda nebo povidla

Postup

  1. Mouku smíchejte se strouhanými mandlemi a přidejte změklé máslo, žloutky a rozdrcené sladidlo.
  2. Pečlivě vypracujte těsto a nechte jej chvíli odležet.
  3. Odleželé těsto vyválejte do tenkého plátu a vytvarujte z něj hvězdičky, mašličky nebo například srdíčka.
  4. Vykrájené cukroví pečte, při teplotě 160 °C, maximálně 10 minut.
  5. Po vychladnutí můžete mašličky a hvězdičky slepit pomocí marmelády nebo povidel ve variantě pro diabetiky. 
  6. Nahoru můžete dát ještě trochu marmelády a do ní usadit celou oloupanou mandli.

Dia cukroví ve tvaru hvězdiček na bílém talíři.
zdroj: myfoodbook.com.au

Linecké cukroví je možné připravit mnoha způsoby. Inspirujte se našimi recepty na zdravé vánoční cukroví a vyberte si postup, který vám bude nejvíce vyhovovat.

Autor článku Markéta Bieleszová

Vánoce jsou jednoduše kouzelné období, které mě inspiruje a sbližuje s ostatními. Ráda píšu o tom, co je možné o Vánocích vidět, zažít nebo ochutnat. Své články se snažím psát tak, aby mí čtenáři získali informace, které hledají a čtení je zároveň bavilo i pohladilo na duši.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.6 / 5 (65 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *