Máslový krém do vánočního cukroví
12. 9. 2025
To je v podstatě univerzální krém, který můžete použít na jakékoliv cukroví v závislosti na surovině, kterou použijete na dochucení.
Klasický je dobrý do vánočního čajového pečiva, s ořechy na slepované ořechy a s kakaem třeba do kokosového slepovaného cukroví.
Ingredience:
- 1 kostka másla (250 g)
- 1 vejce
- 5 lžic pískového cukru
Postup:
Vejce s cukrem dejte do misky, položte jí na vodní lázeň a šlehejte, dokud není směs hustá.- Máslo nechte změknout a potom vyšlehejte do pěny.
- Postupně do něj po částech zašlehávejte vzniklou vaječnou hmotu, až bude krém krásně hladký.

Vyzkoušejte také naše fitness linecké cukroví bez ostychu z kalorického nárůstu.
Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě