E-shop vánoční osvětlení

Medové Ferrero Rocher trubičky s čokoládovým krémem 

12. 9. 2025

Pokud toužíte po receptu na dobrotu, která z vašeho stolu opravdu rychle zmizí, je návod na tyto trubičky to pravé!

Vyzkoušejte jednoduchou medovou dobrotu, kterou ocení, nejen milovníci pralinek Ferrero Rocher.

Ingredience

Těsto

  • 200 g pšeničné mouky
  • 100 g másla (studeného)
  • 100 g 18% zakysané smetany (studené)
  • 1 polévková lžíce vanilkového nebo pravého vanilkového cukru (cca 16 g)
  • špetka soli
  • vaječný žloutek a lžíce mléka (na pomazání trubiček)
  • 3 polévkové lžíce tekutého medu

Krém

  • 250 g mascarpone (dobře vychlazené)
  • 100 g nutelly
  • 125 ml 36% smetany (dobře vychlazené)
  • 10 g kakaa
  • 30 g moučkového cukru

Posyp

  • 80 g čokolády
  • 60–70 g lískových oříšků

Postup

Těsto

  • Do mixéru dejte mouku, cukr, sůl, máslo nakrájené na kostičky a smetanu. Míchejte, dokud těsto nebude na hranici mezi mokrým pískem a stejnorodým těstem, které se dá tvarovat. Přeneste ho do mísy, přidejte med a velmi rychle prohněťte a vytvarujte do kuličky. Zabalte ho do potravinářské fólie a dejte na 60 minut do chladničky.
  • Předehřejte troubu na 200 °C, vyložte plech pečícím papírem. Formy na trubičky vymažte máslem.
  • Na pomoučeném válu rozválejte těsto (asi 1–1,5 mm silné) a vykrájejte z něj dlouhé proužky, široké 1,5 cm.
  • Těsto rozválejte do formiček v mírném sklonu tak, aby se překrývaly. Vyválené trubičky položte na připravený plech a potřete je rozšlehaným žloutkem s mlékem.
  • Trubičky pečte 15–20 minut dozlatova. 
  • Po vyjmutí z trouby je nechte 15 minut odležet, než je vyjmete. Upečené trubičky nechte vychladnout na mřížce.

Posyp

  • Zatímco trubičky chladnou, připravte si posyp. 
  • Ořechy nasekejte a dejte stranou na talíř.
  • Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni.
  • Jakmile budou trubičky vychlazené, můžete jejich konce začít namáčet do čokolády a obalovat je v oříšcích. 
  • Než čokoláda na okrajích ztuhne (trubičky můžete dát na 15 minut do lednice), připravte si krém.

Krém

  • Sýr mascarpone a nutellu vložte do mísy a stěrkou (ne mixérem) důkladně a jemně promíchejte.
  • V míse smíchejte prosáté kakao a moučkový cukr, přilijte krém a promíchejte. Vše šlehejte mixérem se šlehacím nástavcem po dobu jedné minuty, dokud nevznikne hustý, lehce nadýchaný krém.
  • Šlehačku opatrně vmíchejte stěrkou do mascarpone a nutelly.
  • Krémem naplňte stěrku nebo cukrářský rukáv se špičkou, poté krémem naplňte trubičky.
  • Máte hotovo!
Trubičky Ferrero Roche s medem
zdroj: chocololo.pl

Autor článku Markéta Bieleszová

Vánoce jsou jednoduše kouzelné období, které mě inspiruje a sbližuje s ostatními. Ráda píšu o tom, co je možné o Vánocích vidět, zažít nebo ochutnat. Své články se snažím psát tak, aby mí čtenáři získali informace, které hledají a čtení je zároveň bavilo i pohladilo na duši.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.3 / 5 (16 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *