Medvědí tlapky se škvarkami

12. 9. 2025

Vepřové škvarky a sladké? Jde to dohromady? Ano! Stačí vyzkoušet.

Ingredience:

  • 800 g hladké mouky
  • 150 g cukru moučky
  • 3 vejce
  • 350 g mletých škvarek
  • 100 g mletých vlašských ořechů
  • 2 lžíce kakaa
  • kůra z ½ citronu
  • 150 g másla
  • ½ prášku do pečiva
  • cukr moučky na obalení

Postup:

  • Ze surovin zpracujeme těsto a dáme do lednice alespoň na půl hodiny odpočinout. 
  • Těstem pak plníme vymazané formičky. 
  • Pečeme při 190°C asi 20 minut.
  • Po upečení vyklopíme z formiček a obalíme v cukru.
Skořicové tlapky se škvarkami.
Zdroj: dobroty.akrtuality.sk

Autor článku Zuzka Pitříková

Patřím k těm jedincům, kteří milují Vánoce, vůni cukroví, domácí pohodu, koledy a všechno ostatního kolem toho. Právě proto jsem ráda, že o tomto jedinečném a úžasném čase mohu také psát.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.5 / 5 (94 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *