E-shop vánoční osvětlení

Moderní kanapky wellington

12. 9. 2025

Tyto malé předkrmy s hovězím masem wellington jsou tak chutné, že zaručeně ohromí vaše hosty. Z křehkého těsta vznikají úžasné dobroty, proto by vám neměly uniknout ani tyto jednohubky s listovým těstem.

Co budeme potřebovat

  • 500g balení listového těsta
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 1 šalotka (nakrájená nadrobno)
  • 150 g žampionů (nakrájených nadrobno)
  • Malý svazek tymiánu
  • 4 lžíce bílého vína
  • 150 g hovězího masa (nakrájeného na kostky)
  • Křenová omáčka nebo hořčice

Postup

  • Předehřejte troubu na 200ºC.
  • Vyválejte listové těsto.
  • Drážkovaným vykrajovátkem vykrájejte sudý počet koleček.
  • Vezměte polovinu koleček a vykrojte doprostřed menší kolečko pomocí kulatého vykrajovátka.
  • Kolečka sestavte, aby na spodu bylo nevykrojené kolečko a vytvořila se mistička.
  • Pečte je v troubě 15 minut, dokud nebudou zlatohnědé a křupavé.
  • Mezitím si rozehřejte 1 lžičku oleje ve velké pánvi a 10 minut jemně opékejte šalotku, žampiony a tymián, dokud nezměknou.
  • Zalijte vínem a vařte, dokud se tekutina neodpaří. Dochuťte solí a pepřem.
  • Zbylý olej rozehřejte na pánvi na vysokou teplotu.
  • Smažte kostky hovězího masa ze všech stran do hněda, celkem asi 1-2 minuty.
  • Lžící rovnoměrně přidejte houbovou směs do mističek a na každou položte kostku hovězího masa.
  • Podávejte s malým kopečkem křenu nebo anglické hořčice.

Kanapky můžete servírovat, jako předkrm nebo jako závěrečné pohoštění vydařeného svátečního večera. Hlavním chodem by ovšem vždy mělo být něco speciálního, pochutnejte si na speciální vánoční šunce, po které se všichni budou oblizovat!

Listové košíčky s kostičkou měkkého masa a houbami.
Zdroj: saltedsugaredspiced.blogspot.com

Autor článku Nikola Nováčková

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.3 / 5 (13 hlasů)

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *