Mramorové řezy z kukuřičné mouky
12. 9. 2025
Ingredience:
- 65 g změklého másla
- 35 g moučkového cukru
- Kůra z půlky pomeranče
- 60 g kukuřičné mouky
- 40 g kukuřičného škrobu
- 30 g rýžové mouky
- 1 polévková lžíce kakaa
Postup
- Máslo smíchejte s cukrem, moukou a škrobem do hladkého těsta.
- Jednu třetinu těsta smíchejte s kakaem. Tmavé i světlé těsto promíchejte opatrně tak, aby zůstalo dvoubarevné.
- Rozdělte těsto na dvě poloviny, z každé utvořte váleček a odložte je v igelitové folii na 2 hodiny do ledničky.
- Troubu rozehřejte na 160 °C.
- Ze ztuhlých válečků nakrájejte kousky široké asi 1 cm a rozložte je na plech, vyložený pečícím papírem.
- Pečte asi 10min a na závěr pocukrujte.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě