E-shop vánoční osvětlení

Mrkvánky s marmeládou

12. 9. 2025

Pokud se rozhodnete pro mrkvové rohlíčky s marmeládou, nejlepší je použít lineckou. Má tuhou konzistenci a bude vás při pečení zlobit vytékáním jen minimálně. Nedávejte jí tam i tak moc, stačí půl čajové lžičky.

Ingredience: 

  • 40 dkg hrubé mouky
  • ¼ kg tuku (Hera, Stela apod.)
  • 12 dkg jemně strouhané mrkve
  • 1 kypřící prášek
  • špetka soli
  • linecká marmeláda
  • moučkový a vanilkový cukr na obalení

Postup:

  1. Do mouky přidejte kypřící prášek a rozdrobte tuk s mrkví.
  2. Vytvořte těsto.
  3. Vyválejte plát asi ½ cm silný.
  4. Nakrájejte na čtverečky o rozměrech cca 6×8 cm.
  5. Naplňte marmeládou, přehněte a spojte do trojúhleníčku. Můžete použít vidličku, aby se kraje skutečně spojily.
  6. Hotové rohlíčky dejte na plech a pečte při středně silném ohni do růžova. 
  7. Ještě horké sypejte nebo obalte v moučkovém cukru smíchaným s vanilkovým.

Pro ulehčení práce můžete pro tvarování použít překlápěcí tvořítko (tvořítko na plněné pečivo). Z jedné strany uděláte kruh a potom s marmeládou scvaknete a rohlíček je na světě!

Mrkvánky posypané cukrem
Zdroj: dobruchut.aktuality.sk

Autor článku Dita Tukan

Jsem milovnice koček, psů, psaní a vánoční atmosféry. Jo a taky cukroví a čokolády. No a z bílých Vánoc se dokážu radovat jako malé dítě. Také ráda vyrábím vánoční dekorace, hlavně ty kompatibilní s domácími mazlíčky, a moc ráda posílám inspiraci dál.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.8 / 5 (38 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *