Mrkvové cukroví ze špaldové mouky
12. 9. 2025
Budete potřebovat:
- 300 g špaldové mouky
- 200 g mrkve
- 250 g másla
- 1 balíček kypřícího prášku
- citronovou kůru
- zázvor – asi 2 centimetry
Postup přípravy:
- Nejdříve si připravte mrkev – očistěte ji a nastrouhejte.
- Mezitím si z lednice vyndejte máslo.
- Jakmile má pokojovou teplotu, smíchejte ho spolu s nastrouhanou mrkví.
- Přisypte prosátou mouku, kypřící prášek, citronovou kůru a najemno nastrouhaný zázvor.
- Vypracujte tuhé těsto, které vložte alespoň na jednu hodinu do lednice.
- Jakmile je těsto odpočaté, nechte ho chvíli vytažené z lednice.
- Posléze jej vyválejte na plát silný asi 3-5 milimetrů a vykrajujte požadované tvary sušenek.
- Cukroví pokládejte na plech vyložený pečícím papírem.
- Plech vložte do předem předehřáté trouby a pečte asi 10 minut na 180 stupňů.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě