Nadýchané pusinky z mandlí
12. 9. 2025
Tento recept pochází z Německa a mohou si na něm pochutnat všichni, včetně osob, jejichž tělo má intoleranci na lepek a mléko.
V Německu se toto cukroví peče během adventu.
Vyzkoušejte rychlý, snadný a hlavně chutný recept, který si rychle oblíbíte!
Ingredience
- 4 vaječné bílky
- 1 šálek bílého cukru
- 1 ½ šálku mandlové mouky nebo více podle potřeby
- ¼ lžičky mleté skořice
Postup
- Předehřejte troubu na 150 °C a dva plechy vyložte pergamenovým papírem.
- V míse šlehejte bílky, dokud se nevytvoří tuhé špičky. Postupně přidávejte cukr po lžičkách a pokračujte ve šlehání při vysokých otáčkách.
- V míse smíchejte mandlovou mouku se skořicí a stěrkou je vmíchejte do bílkové směsi. Pokud je směs příliš řídká, přidejte více mletých mandlí.
- Pomocí dvou lžiček dávejte na připravené plechy malé kopečky mandlové směsi ve vzdálenosti 2 cm od sebe.
- Pečte v předehřáté troubě, dokud nejsou pusinky lehce propečené. Zabere to cca 15–20 minut.
- Cukroví opatrně vyjměte z plechů a nechte vychladnout na drátěných mřížkách.

Uvedený recept obsahuje skořici. Pokud patříte mezi její milovníky, pak vás jistě zaujmou recepty na skořicové vánoční cukroví. Prozkoumejte je!
Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě