E-shop vánoční osvětlení

Nejlepší pečený kapr na másle a kmíně

12. 9. 2025

Je chuť kmínu to, po čem toužíte? 

Chcete svůj klasický vánoční recept oživit něčím zajímavým? 

Pusťte se do přípravy kapra, jehož chuť zajímavě podtrhuje právě kmín!

Ingredience

  • 1 filet kapra
  • 3 polévkové lžíce vinného octa
  • 2 vejce
  • 3 polévkové lžíce mléka
  • 1 sklenice strouhanky
  • ½ čajové lžičky mletého kmínu
  • sůl
  • pepř
  • 10 dkg másla
  • olej na smažení

Postup

  • Rybí filety omyjte, osušte papírovou utěrkou, pokapejte vinným octem, posypte solí, pepřem a mletým kmínem. Odložte na 1/2 hodiny na chladné místo.
  • Filety z kapra s kmínovou polevou foto
  • Vejce rozklepněte do misky, přidejte mléko a špetku soli a vidličkou rozšlehejte. Kapří filety poprašte moukou, namočte do vajec a obalte ve strouhance.
  • Kapří filety obalte v kmínovém těstíčku na fotografii.
  • Smažte z obou stran dozlatova na rozpáleném oleji s máslem.
  • Usmažené filety osušte od přebytečného tuku na papírové utěrce. Rybu podávejte s chlebem nebo s brambory a salátem.
Máslový kapr na kmíně
zdroj: doradcasmaku.pl

Na Vánoce si rybičku lovíte sami, nebo vám ji vždy uloví někdo z vašeho okolí? Pokud chcete sobě nebo člověku, který vám kapříka dodává, udělat radost, můžete ho potěšit nějakým dárkem pro rybáře. Inspirujte se!

Autor článku Markéta Bieleszová

Vánoce jsou jednoduše kouzelné období, které mě inspiruje a sbližuje s ostatními. Ráda píšu o tom, co je možné o Vánocích vidět, zažít nebo ochutnat. Své články se snažím psát tak, aby mí čtenáři získali informace, které hledají a čtení je zároveň bavilo i pohladilo na duši.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.7 / 5 (24 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *