Nepečené brownies s vlašskými ořechy
12. 9. 2025
Tento recept si oblíbí především příznivci raw stravy. Chutnat ale bude úplně všem milovníkům dobrého jídla.
Brownies je možné servírovat jako cukroví, ale také jako kávový dezert.
Ingredience
- 1 a ½ šálku vlašských ořechů
- 1 šálek raw nesolených mandlí
- 2-2 a ½ šálku datlí
- ¾ šálku kakaového prášku nebo raw kakaa
- 1-2 lžičky oblíbené jemně mleté kávy
- 1 špetka mořské soli
Postup
- Vlašské ořechy a mandle rozsekejte v mixéru na jemno.
- Přidejte kakao, espresso a mořskou sůl. Vše odložte stranou.
- Do mixéru vložte datle a zpracujte je na malé kousky. Následně je vyjměte z misky a odložte stranou.
- Zpět do mixéru vložte směs s ořechy a kakaem a postupně přidávejte datle. Přidejte pouze tolik datlí, abyste vytvořili těsto. Datle budou směs držet pohromadě.
- Takto připravené těsto rovnoměrně rozprostřete na plech s pečícím papírem, a pokud chcete, posypte jej zbytkem ořechů, které jste si odložili stranou.
- Plech vložte do ledničky a nechte ztuhnout.
- Po ztuhnutí hotový pokrm nakrájejte na kousky dle vlastního vkusu.
- Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě v lednici. Takto vám pokrm může vydržet 2 týdny. Pokud chcete, můžete těsto uchovat na později a vložit jej do mrazáku. Tam vydrží brownies až 2 měsíce.
Prozkoumejte další recepty na raw vánoční cukroví.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě