Nepečené datlové kuličky s perníkovým kořením
12. 9. 2025
Příprava těchto datlových kuliček zabere jen pár minut a z talířů zmizí ještě rychleji 🙂 Voní a chutnají po perníku a navíc je lze připravit dostatečně předem a zamrazit.
Co budete potřebovat
- 230 g sušených datlí bez pecek
- 1/4 lžičky skořice
- 1/8 lžičky muškátového oříšku
- 1/16 lžičky nového koření
- 1/16 lžičky mletého hřebíčku
- 1/16 lžičky mletého zázvoru
- jemně nasekané pekanové ořechy (na celou dávku budete potřebovat asi 1/4 – 1/3 šálku nasekaných pekanových ořechů) – volitelně na obalení
Postup
- Všechny ingredience vložte do kuchyňského robotu.
- Zpracovávejte datlovou směs, dokud nedosáhne požadované konzistence.
- V případě potřeby jednou nebo dvakrát oškrábejte misku.
- Pokud máte potíže zpracovat datle, protože jsou extra suché, můžete přidat jednu nebo dvě kapky vody.
- Mírně navlhčenýma rukama vyválejte datlovou směs do cca 2,5 cm kuliček, které pokládejte na pečící papír.
- Pokud obalujete datlové kuličky v nasekaných pekanových oříškách, udělejte to ihned poté, co si vytvarujete kuličky, dokud jsou ještě lepkavé.
- Pekanové ořechy do datlových kuliček lehce zatlačte, aby lépe přilnuly.
- Nechte si chutnat!

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě