Nepečené kokosové cukroví na plech (Bounty)
12. 9. 2025
Bounty si získalo velké ovace i na našem slavnostním talíři. Vyzkoušejte jednoduchý recept na tuto dobrotu. Chutná dokonce lépe než z obchodu.
Ingredience:
- 400 g sladkého kondenzovaného mléka (viz tip)
- 250 g kokosu
- 2 lžičky vanilkového cukru
Na obalení
- 200 g mléčné čokolády
- 200 g čokolády na vaření
- 30 g ztuženého tuku
Postup:
- Smíchejte kokos s kondenzovaným mlékem a vanilkovým cukrem.
- Hotové těsto dejte na 15 minut do lednice zchladit, aby se s ním lépe pracovalo.
- Vlhkýma rukama vytvarujte šišky podobné Bounty a ukládejte na plech vyložený pečícím papírem.
- Plech vložte na 30–45 minut do lednice.
- Připravte si čokoládovou polevu nad vodní lázní.
- Po zchlazení polévejte čokoládou kousek po kousku.
- Posypte kokosem a nechte ztuhnout.
- Cukroví si můžete také položit na vidličku a polévat jej lžící nad hrncem s polevou. Usnadníte si tak práci.

Chcete měně sladkou variantu? Nahraďte polovinu množství sladkého kondenzovaného mléka tím neslazeným.
Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě