Nepečené kuličky z arašídového másla
12. 9. 2025
I z arašídového másla se dá připravit výborné a jednoduché cukroví. A tento recept je toho příkladem. Vychutnejte si je jen tak samotné, ozdobte je moučkovým cukrem, kokosem či posypkami nebo si je namočte do rozpuštěné čokolády.
Co budete potřebovat
Na kuličky:
- 110 g másla, pokojové teploty
- 520 g krémového arašídového másla
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 400 g moučkového cukru, prosetého
- ¼ lžičky soli
Volitelně na ozdobu:
- moučkový cukr
- strouhaný kokos
- posypky
- jemně nasekané ořechy
- rozpuštěná čokoláda
Postup
- Velký plech vyložte pečicím papírem.
- Ve stolním mixéru vybaveném lopatkovým nástavcem nebo ve velké míse s elektrickým mixérem na střední rychlost míchejte máslo, arašídové máslo a vanilku, dokud se vše důkladně nespojí.
- Ztlumte mixér na nízkou rychlost a postupně přidávejte moučkový cukr a sůl a míchejte, dokud se vše nespojí.
- Nastavte mixér na střední stupeň a šlehejte asi 2 minuty.
- Naberte těsto na polévkovou lžící a vytvořte kuličku.
- Takto spotřebujte všechno těsto.
- Kuličky pokládejte na připravený plech a dejte na hodinu do lednice.
- V případě potřeby vychlazené kuličky rychle rolujte v dlaních, abyste vyhladili vnější strany.
- Pokud chcete, kuličky obalte ve strouhaném kokosu, moučkovém cukru, posypkách nebo jemně nasekaných oříšcích.
- Kuličky lze také namáčet v čokoládě.
- Nechte si chutnat!

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě