Nepečení sněhuláci
12. 9. 2025
O Vánocích by neměla být nuda. To se týká také dobrot, které budou na vašem stole.
Rozveselte svou tabuli cukrovím ve tvaru sněhuláků! Ocení to především děti.
Ingredience
- 200 g kokosu
- 100 g změklého másla
- 100 g mletých vlašských ořechů (lze použít také kousky bílé čokolády)
- 80 g moučkového cukru
- 2 lžíce rumu
- párátka
- marcipán nebo kuličky či malé kulaté sušenky na dozdobení
Postup
- Všechny suroviny smíchejte a vytvořte jednolitou hmotu. Pokud hmota nebude držet tvar, přidejte více kokosu. Pokud se bude hmota naopak rozpadat, přidejte více změklého másla.
- Hotovou směs nechte odpočinout v lednici.
- Zatímco směs tuhne, připravte si párátka.
- Z těsta vytvarujte kuličky dvou nebo tří velikostí.
- Kuličky napichujte na párátko v pořadí od největší po nejmenší.
- Pokud bude část párátka trčet ven, ulomte ji.
- Pomocí zdobení, dotvořte sněhulákům obličej a další části.

Máte rádi pudink? Vyzkoušejte také další výborné recepty na pudinkové vánoční cukroví.
Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě