Nepečení sněhuláci

12. 9. 2025

O Vánocích by neměla být nuda. To se týká také dobrot, které budou na vašem stole. 

Rozveselte svou tabuli cukrovím ve tvaru sněhuláků! Ocení to především děti.

Ingredience

  • 200 g kokosu
  • 100 g změklého másla
  • 100 g mletých vlašských ořechů (lze použít také kousky bílé čokolády)
  • 80 g moučkového cukru
  • 2 lžíce rumu
  • párátka
  • marcipán nebo kuličky či malé kulaté sušenky na dozdobení

Postup

  • Všechny suroviny smíchejte a vytvořte jednolitou hmotu. Pokud hmota nebude držet tvar, přidejte více kokosu. Pokud se bude hmota naopak rozpadat, přidejte více změklého másla.
  • Hotovou směs nechte odpočinout v lednici.
  • Zatímco směs tuhne, připravte si párátka.
  • Z těsta vytvarujte kuličky dvou nebo tří velikostí.
  • Kuličky napichujte na párátko v pořadí od největší po nejmenší.
  • Pokud bude část párátka trčet ven, ulomte ji.
  • Pomocí zdobení, dotvořte sněhulákům obličej a další části.

Kokosoví sněhuláci bez pečení dozdobení marcipánem a čokoládou
zdroj: blog.giallozafferano.it

Máte rádi pudink? Vyzkoušejte také další výborné recepty na pudinkové vánoční cukroví.

Autor článku Markéta Bieleszová

Vánoce jsou jednoduše kouzelné období, které mě inspiruje a sbližuje s ostatními. Ráda píšu o tom, co je možné o Vánocích vidět, zažít nebo ochutnat. Své články se snažím psát tak, aby mí čtenáři získali informace, které hledají a čtení je zároveň bavilo i pohladilo na duši.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.4 / 5 (128 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *