Netradiční kávové vánoční cukroví
12. 9. 2025
Nudí vás klasické cukroví? Vyzkoušejte nápaditou dobrotu, a to kávová zrnka obalená v kávě.
Recept je rychlý, jednoduchý a moc dobrý.
Ingredience
- 1 šálek kávových zrn
- 12 balení rozpustné čokolády (můžete zvolit čokoládu, která je určena pro přípravu fondue)
Postup
- Čokoládové kousky nasypejte do misky, kterou umístíte do vodní lázně. Čokoládu míchejte a počkejte, až se rozpustí.
- Do roztavené čokolády přisypte kávová zrna a obalte je ze všech stran.
- Obalená kávová zrna vysypte na plech, který jste předem pokryli pečícím papírem a jednotlivá zrnka od sebe oddělte vidličkou.
- Takto připravená zrnka umístěte do ledničky na 30 minut.
- Jakmile zrnka vychladnou a čokoláda ztuhne, můžete je z plechu vysypat do misky nebo do papírových košíčků a vytvořit tak trochu jiné kávové vánoční cukroví.
Pokud vám přijde oddělování jednotlivých zrnek únavné, můžete je z čokoládové lázně vkládat přímo do košíčků, a vytvořit tak shluky více čokoládových zrnek.

Máte-li raději jemnější chuť kávy, můžete zvolit kávu mocca a vytvořit tak kávové-mocca vánoční cukroví. Postup přípravy zůstane stejný.
Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě