E-shop vánoční osvětlení

Netradiční ořechové kremrole 

12. 9. 2025

Tyto trubičky jsou jemné, nejen díky svému těstu, ale také díky chutnému italskému krému, který prostě musíte vyzkoušet. 

Na závěr je stačí posypat moučkovým cukrem a položit na vánoční stůl. Uvidíte, že s nimi sklidíte úspěch! 

Ingredience 

Těsto

  • 380 g mouky
  • 250 g másla
  • 200 g zakysané smetany
  • 1 vejce

Krém

  • 150 g vaječných bílků
  • 120 g krystalového cukru
  • 240 g cukru
  • trochu vody
  • nasekané lískové oříšky (množství dle vlastní chuti)

Postup

  • Z mouky, zakysané smetany a másla, nakrájeného na kostičky, vypracujte křehké těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a dejte na nejméně 3 hodiny do chladničky. 
  • Připravte si kovovou formu na trubičky s pudinkem a vymažte ji tukem.
  • Těsto rozválejte a nakrájejte na proužky, které omotejte kolem kovových trubiček tak, aby je těsto zakrylo.
  • Povrch potřete rozšlehaným vejcem a upečte v předehřáté troubě. Pečte při 170 stupních asi 12 minut – trubičky sledujte, aby se nespálily. 
  • Po upečení je nechte trochu vychladnout a teplé trubičky opatrně vyjměte z formy.
  • Bílky vyšlehejte s moučkovým cukrem do pěny. V hrnci přiveďte k varu 240 g cukru s trochou vody a uvařte sirup (když dosáhnete teploty sirupu 115 stupňů, vypněte hořák). Přidejte tolik vody, aby byl cukr ponořený. Nepřidávejte více. 
  • Připravený sirup vlijte, za stálého míchání, malým proudem do šlehačky. Míchejte, dokud nevznikne hladká, lesklá tuhá pěna. Do pěny přidejte oříšky. 
  • Pěnou naplňte trubičky a jejich povrch posypte cukrem.
Kremrole se šlehačkou
zdroj: zdroj: najprzepis.pl

Autor článku Markéta Bieleszová

Vánoce jsou jednoduše kouzelné období, které mě inspiruje a sbližuje s ostatními. Ráda píšu o tom, co je možné o Vánocích vidět, zažít nebo ochutnat. Své články se snažím psát tak, aby mí čtenáři získali informace, které hledají a čtení je zároveň bavilo i pohladilo na duši.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.2 / 5 (29 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *