Netradiční ořechové kremrole
12. 9. 2025
Tyto trubičky jsou jemné, nejen díky svému těstu, ale také díky chutnému italskému krému, který prostě musíte vyzkoušet.
Na závěr je stačí posypat moučkovým cukrem a položit na vánoční stůl. Uvidíte, že s nimi sklidíte úspěch!
Ingredience
Těsto
- 380 g mouky
- 250 g másla
- 200 g zakysané smetany
- 1 vejce
Krém
- 150 g vaječných bílků
- 120 g krystalového cukru
- 240 g cukru
- trochu vody
- nasekané lískové oříšky (množství dle vlastní chuti)
Postup
- Z mouky, zakysané smetany a másla, nakrájeného na kostičky, vypracujte křehké těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a dejte na nejméně 3 hodiny do chladničky.
- Připravte si kovovou formu na trubičky s pudinkem a vymažte ji tukem.
- Těsto rozválejte a nakrájejte na proužky, které omotejte kolem kovových trubiček tak, aby je těsto zakrylo.
- Povrch potřete rozšlehaným vejcem a upečte v předehřáté troubě. Pečte při 170 stupních asi 12 minut – trubičky sledujte, aby se nespálily.
- Po upečení je nechte trochu vychladnout a teplé trubičky opatrně vyjměte z formy.
- Bílky vyšlehejte s moučkovým cukrem do pěny. V hrnci přiveďte k varu 240 g cukru s trochou vody a uvařte sirup (když dosáhnete teploty sirupu 115 stupňů, vypněte hořák). Přidejte tolik vody, aby byl cukr ponořený. Nepřidávejte více.
- Připravený sirup vlijte, za stálého míchání, malým proudem do šlehačky. Míchejte, dokud nevznikne hladká, lesklá tuhá pěna. Do pěny přidejte oříšky.
- Pěnou naplňte trubičky a jejich povrch posypte cukrem.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě