Netradiční vanilkové rohlíčky bez ořechů
12. 9. 2025
Nejčastěji se vanilkové rohlíčky obalují samozřejmě v cukru. Proč ale nezkusit tuto zajímavou variantu s čokoládou a kokosem!
Ingredience:
- 2 šálky hladké mouky
- 2 šálky mletých mandlí
- 1 a 1/4 šálku změklého másla
- 2/3 šálku cukru
- 1/2 šálku holandského kakaa nebo kakaa na pečení
- 1 a 1/2 čajové lžičky vanilkového extraktu
- 1/8 čajové lžičky soli
Na ozdobu
- čokoládová poleva nebo rozpuštěná hořká čokoláda
- 1-2 PL moučkového cukru
- 3-4 PL strouhaného kokosu
Postup:
- V míse vyšlehejte máslo s cukrem do světlé a nadýchané pěny.
- Vmíchejte mandle a vanilku.
- V jiné míse smíchejte prosátou mouku, kakao a sůl.
- Postupně moučnou směs vmíchejte do krémové směsi.
- Vypracujte v těsto, které zabalte do potravinové fólie a uložte na alespoň 2 hodiny do chladničky.
- Předehřejte troubu na 170°C.
- Z těsta postupně vytvarujte 2-3 cm dlouhé válečky, které následně ohněte do tvaru půlměsíce.
- Položte je na plechy vyložené pečicím papírem a pečte 10-12 minut.
- Hotové vanilkové rohlíčky vyjměte z trouby a nechte zcela vychladnout.
- Následně rohlíčky ponořte do poloviny do čokoládové polevy nebo rozpuštěné čokolády.
- Přebytečnou čokoládu nechte odkapat.
- Položte cukroví na pečicí papír a posypejte kokosem.
- Nechte ztuhnout.
- Na závěr konce rohlíčků s čokoládou a kokosem přikryjte pečicím papírem a druhou část posypejte moučkovým cukrem.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě