Nivová pomazánka s ricottou
12. 9. 2025
Niva je oblíbenou surovinou do pomazánek i na jednohubky pro svou pikantní chuť. Vyzkoušejte jedinečné nivové jednohubky, které vám padnou do noty a budete je chtít mít letos na stole úplně všechny.
My vám nyní přinášíme skvělý odlehčený recept s ricottou, šunkou a čerstvou bazalkou, který si zamilujete.
Ingredience:
- 100 g kvalitní šunky, může být i prosciutto
- 5–6 lístků čerstvé bazalky
- 2 lžíce strouhané nivy
- 50 g mascarpone
- 1 lžíce panenského olivového oleje
- 100 g ricotty
- sůl, pepř
Postup práce:
- Šunku si nakrájejte na drobné kousky.
- Bazalku si omyjte a připravte.
- Ricottu, mascarpone, olej, nivu dejte do chopperu nebo využijte ponorný mixér a ušlehejte do hladka.
- Do hotové pomazánky zamíchejte ještě šunku a nakrájenou bazalku.
- Dochuťte solí a pepřem.

Více receptů na jednohubky s nivou rozšíří obzory vám a vašim hostům množství podávaných pokrmů na stole. Nebudete moci odolat!
Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Zkuste tentokrát namočit lískové oříšky do rumu a cukroví hned získá úplně nový rozměr. Co budete potřebovat Postup
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Vynikající varianta Masarykova cukroví ozvláštněná o vlašské ořechy naložené v medovině a kakao. Tenhle recept nás hodně baví! Co budete potřebovat Postup
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Máme pro vás autentický recept na oblíbené Masarykovo cukroví s celými lískovými oříšky. Delikatesa! Co budete potřebovat Postup