E-shop vánoční osvětlení

Octové cukroví v mléčné čokoládě

12. 9. 2025

Výborné nepečené čokoládové cukroví, které zachutná malým i velkým. Navíc na něj potřebujete pouhých pár ingrediencí. 

Budete potřebovat:

  • 1 šálek cukru
  • 1 šálek tmavého kukuřičného sirupu
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžíce jedlé sody
  • 500 g peciček mléčné čokolády, rozpuštěných

Postup:

  • Vymažte máslem plech o rozměrech 33×23 cm
  • Dejte stranou. 
  • V hrnci smíchejte cukr, kukuřičný sirup a ocet. 
  • Vařte na středním plameni za stálého míchání, dokud se cukr nerozpustí. 
  • Vařte bez míchání, dokud teplota směsi nedosáhne 150°C.
  • Nepřevařujte.
  • Sundejte z plotny a rychle vmíchejte jedlou sodu. 
  • Nalijte na připravený plech. 
  • Když směs vychladne, nakrájejte ji na kousky o velikosti sousta. 
  • Kousky ponořte do rozpuštěné čokolády a poté pokládejte na pečící papír.
  • Nechte odležet, dokud čokoláda neztuhne. 
  • Cukroví skladujte ve vzduchotěsné nádobě.
Nepečené čokoládové cukroví.
www.tasteofhome.com

Autor článku Veronika Koliášová

Vánoční časy mezi patří mezi oblíbené období v roce a to hlavně pro jejich pohodovou atmosféru, setkávání s blízkými, vánoční zdobení, ochutnávání toho nejlepšího cukroví a jiných dobrot, popíjení svařáku, courání po vánočních trzích a samozřejmě si také užívám rozbalování dárků :) Ráda se s vámi podělím o nejrůznější tipy, jak si vánoční svátky stejně jako já užít na maximum.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.6 / 5 (16 hlasů)

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *