Octové cukroví v mléčné čokoládě
12. 9. 2025
Výborné nepečené čokoládové cukroví, které zachutná malým i velkým. Navíc na něj potřebujete pouhých pár ingrediencí.
Budete potřebovat:
- 1 šálek cukru
- 1 šálek tmavého kukuřičného sirupu
- 1 lžíce octa
- 1 lžíce jedlé sody
- 500 g peciček mléčné čokolády, rozpuštěných
Postup:
- Vymažte máslem plech o rozměrech 33×23 cm
- Dejte stranou.
- V hrnci smíchejte cukr, kukuřičný sirup a ocet.
- Vařte na středním plameni za stálého míchání, dokud se cukr nerozpustí.
- Vařte bez míchání, dokud teplota směsi nedosáhne 150°C.
- Nepřevařujte.
- Sundejte z plotny a rychle vmíchejte jedlou sodu.
- Nalijte na připravený plech.
- Když směs vychladne, nakrájejte ji na kousky o velikosti sousta.
- Kousky ponořte do rozpuštěné čokolády a poté pokládejte na pečící papír.
- Nechte odležet, dokud čokoláda neztuhne.
- Cukroví skladujte ve vzduchotěsné nádobě.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě