E-shop vánoční osvětlení

Olivové crostini přímo do pusy

12. 9. 2025

Olivy jednoznačně na sváteční stůl patří. Chutnají skvěle, jsou oblíbené a k popíjení sedí, jako nic jiného. Připravte si olivové jednohubky pro gurmány podle našich receptů.

Ingredience:

  • 1/2 šálku černých oliv bez pecky
  • 1/2 šálku zelených oliv s papričkou
  • 2 střední stroužky česneku
  • 1/2 šálku strouhaného parmezánu
  • 4 lžíce másla
  • 2 PL extra panenského olivového oleje
  • 1/2 šálku nastrouhaného sýra Monterey jack/čedar
  • 1/4 šálku čerstvé petrželky (lze vynechat nebo dát sušenou)
  • 1 bageta

Postup práce:

  • V chopperu nebo robotu rozmělněte směs oliv s česnekem.
  • Poté přendejte směs do misky.
  • Přijdejte k olivám parmazán, máslo a olivový olej a zpracujte na pastu.
  • Do pasty přimíchejte ještě sýr Monterey jack nebo čedar, dle možností.
  • Bagetu nakrájejte na kolečka a potřete olivovou směsí.
  • Pečte v troubě, dokud se nevytvoří bublinky, které lehce zhnědnou.
  • Podávejte ihned, ideálně přímo z trouby.
olivové crostini zapečené v troubě
zdroj: tmbidigitalassetsazure.blob.core.windows.net

Zaujal vás tento recept? Tak právě proto jsme jich připravili celý komplet, inspirujte se našimi jednohubkami s olivami a připravte si vynikající pokrm u vás doma.

Autor článku Sára Šedivá

Mým hlavním mottem jsou pohodové Vánoce bez stresu. Stále hledám nové možnosti, jak obdarovat své blízké, udělat jim skutečnou radost, přitom se nezbláznit na nákupech. Je totiž velice důležité, umět nasát správnou adventní atmosféru a neprožít ji celou jen ve shonu. Pokud někoho inspiruji, nebo mu podám pomocnou ruku, díky které získá krapet více času pro sebe, je to pro mne velkým zadostiučiněním.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

4.7 / 5 (33 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *