Ořechové rohlíčky z vlašských ořechů
12. 9. 2025
Máslové, v ústech se rozpouštějící ořechové cukroví se snadno vyrábí a chutná naprosto božsky. Posypané moučkovým cukrem jsou ideálním pohoštěním k vánočnímu stromečku.
Co budeme potřebovat
- 170 g hladké mouky
- 50 g moučkového cukru
- 60 g mletých vlašských ořechů
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 110 g másla
- 2 lžíce vanilkového cukru (na posypání)
- 4 lžíce moučkového cukru (na posypání)
Postup
- Ve velké míse smíchejte prosátou mouku, prosátý moučkový cukr a mleté vlašské ořechy. Přidejte vanilkový extrakt a promíchejte.
- Vychlazené máslo nastrouhejte a přidejte do mísy.
- Rukou promíchejte všechny ingredience, dokud nevytvoříte těsto. Bude to trvat asi 2–3 minuty.
- Zabalte do plastové fólie a chlaďte 30 minut v lednici.
- Mezitím si ve střední misce smíchejte extra moučkový cukr s vanilkovým cukrem a dejte stranou na později.
- Vezměte kousek těsta a vyválejte z něj kouli a poté ho vytvarujte do tvaru klobásy a nakonec vytvarujte půlměsíc a dejte na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečte v předehřáté troubě na 200°C asi 8 minut.
- Hotové je nechte lehce vychladnout, poté je opatrně nasypte do mísy se smíchaným cukrem a opatrně v cukru obalte.
A protože cukroví stejně jako stromeček neodmyslitelně patří k oslavám, neměli byste zanedbat ani tento prvek. Pořiďte si do vašeho útulného bytu umělý stromeček, který je mnohem praktičtější než ten klasický živý a vypadá stejně krásně. Jaký je ten nejlepší se dozvíte v naší obsáhlé recenzi.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě