Ořechový krém
12. 9. 2025
Krém s příchutí oříšků je naprosto dokonalý. Hodí se nejen na slepování plněných ořechů, ale také do brabantských koleček nebo čajového pečiva.
Co budete na ořechovou náplň potřebovat?
- 125 ml mléka
- 130 g moučkového cukru
- 140 g másla
- 1 sáček vanilkového cukru
- 6 lžic mletých vlašských ořechů
- 1 lžíce polohrubé mouky (můžete použít klidně i vanilkový pudinkový prášek)
Postup přípravy:
- V mléku rozmíchejte mouku (pudink) a za stálého míchání přiveďte k varu, vařte zhruba 2 až 3 minuty, až vznikne hustá kaše.
- Tu odstavte a nechte za občasného promíchání vychladnout při pokojové teplotě.
- Do misky dejte nakrájené změklé máslo, přidejte vanilkový a moučkový cukr, utřete do pěny a poté po lžících přidávejte vychladlou kaši.
- Důležité je neustále důkladně třít, aby se netvořily hrudky. Pokud si to chcete usnadnit, použijte elektrický šlehač.
- Nakonec do základního krému vmíchejte 6 lžic mletých vlašských oříšků (pokud nemáte, můžou být i lískové).

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě