Pařížské trubičky z listového těsta
12. 9. 2025
Máte rádi Paříž a chcete kousek z ní přinést na váš vánoční stůl?
Pak musíte vyzkoušet tento recept z listového těsta a pekanových ořechů, které vytvářejí dokonalou kombinaci chutí!
- 1–2 balení listového těsta
Krém
- 100 g hořké čokolády na vaření
- 250 ml 15% krémové smetany
- lískové oříšky
- Listové těsto nakrájejte na proužky a omotejte je kolem kovových formiček na trubičky. Položte je na plech, vyložený pečícím papírem. Potřete je vejcem a posypte nasekanými ořechy. Pečte při 200 °C, přibližně 8 minut.
- Zatímco se cukroví peče, připravte si krém.
- Rozehřejte čokoládu a vlijte do ní smetanu. Nevařte. Poté nechte vychladnout a uložte do chladničky alespoň na 12 hodin. Po této době směs vyšlehejte do tuhého krému.
- Jakmile je krém připravený, naplňte jím upečené trubičky a dozdobte dle vlastního vkusu.

Prozkoumejte ty nejchutnější recepty na pařížské rohlíčky!
Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě