Pečenáče ze smaženého kapra
12. 9. 2025
Zbyl vám smažený kapr ze Štědrého dne a vy nevíte, co s ním?
Pak jej vložte do zavařovací sklenice, zalijte chutným nálevem a nechte odstát. Za nějakou dobu si na něm pochutnáte takovým způsobem, že si jej budete chtít připravovat pravidelně.
Ingredience
- 3 šálky vody
- 1 sklenice octa
- 1/4 šálku cukru
- 1,5 lžíce soli
- 2 bobkové listy
- 5 zrnek pepře
- 2 středně velké cibule
- 2–3 lžíce oleje
Postup
- Nakrájejte cibuli na plátky a osmažte ji na oleji.
- Na dno sklenice vložte osmaženou cibuli, na ni položte osmaženého kapra a vše zalijte připraveným nálevem ze zbytku surovin.
- Sklenici uzavřete a pasterujte asi 15 minut do okamžiku, kdy voda začne vřít. Máte hotovo!
- Takto připraveného kapra lze skladovat asi šest měsíců.
- Pochoutku podávejte vychlazenou.

Pokud máte rádi experimentování, doporučujeme vám vyzkoušet recepty na kapří jikry, kterými své hosty dozajista překvapíte!
Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě