Perníkové kuličky se Salkem

12. 9. 2025

Tento recept si oblíbí lidé, kteří dávají přednost raw stravování.

Naše kuličky z perníku se totiž nepečou! 

Ingredience

  • 1 plechovka kondenzovaného mléka Salko
  • 300 g perníkových sušenek
  • 1 čajová lžička skořice
  • 1 lžíce medu

Postup

  • Sušenky nasypejte na čistou utěrku nebo je vložte do plátěného vaku. Všechny strany uzavřete, aby vám sušenky z utěrky ani vaku nemohly vypadnout. 
  • Nyní vezměte kladívko na maso (pokud jej nemáte, použijte hrnek nebo sklenici) a sušenky rozbijte na malé kousky. 
  • Chcete-li dosáhnout opravdu jemného prášku, vhoďte sušenky do mixéru. 
  • Jakmile jsou sušenky rozdrceny, vsypejte je do mísy a přidejte k nim Salko. Množství mléka, které použijete, je na vás. Přilévejte jej po troškách, abyste dosáhli hutné směsi. Potřebujete se vyhnout tomu, aby vaše těsto bylo příliš tekuté. 
  • Ke směsi přidejte skořici a med. 
  • Pokud by vaše těsto bylo příliš hutné, můžete jej zředit větším množstvím medu či kondenzovaného mléka. 
  • Směs důkladně promíchejte. Můžete použít také mixér. 
  • Že je směs připravena, poznáte podle toho, že vám jde míchání ztuha a mixér vám vypovídá službu. 
  • Když je těsto tak akorát, vložte ho do lednice a nechte ho tuhnout pár hodin. Můžete jej nechat v lednici klidně přes noc. 
  • Na druhý den z něj, v dlaních, vyválejte kuličky. Máte hotovo!

Nepečené medové kuličky nemusí být jen z perníku. Vyzkoušejte také další recepty na raw vánoční cukroví.

Nepečené perníkové kuličky se Salkem na bílém pečícím papíře.
zdroj: saltandhoney.co.uk

Autor článku Markéta Bieleszová

Vánoce jsou jednoduše kouzelné období, které mě inspiruje a sbližuje s ostatními. Ráda píšu o tom, co je možné o Vánocích vidět, zažít nebo ochutnat. Své články se snažím psát tak, aby mí čtenáři získali informace, které hledají a čtení je zároveň bavilo i pohladilo na duši.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.4 / 5 (57 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *