Pikantní rybí prsty z kapřího masa
12. 9. 2025
Pokud vás smažené kousky nenadchly, podívejte se na naše další recepty s kaprem.
Co budeme potřebovat
- 30 g balení pikantního koření
- 50 g hladké mouky
- 2 velká vejce
- 100 g strouhanky
- 500 g kapra (nakrájený na velké rybí prsty)
- olej
Postup
- V míse smíchejte koření s moukou a trochou soli a pepře.
- Rozšlehaná vejce a strouhanku dejte do dvou samostatných misek.
- Obalte rybu v ochucené mouce, poté ve vejci a poté ve strouhance.
- Do velké pánve nalijte tolik oleje, aby pokrýval dno. Rozehřejte olej na středně vysokou teplotu, poté kapří hranolky opékejte dozlatova (cca 3 minuty).

Podobné články
Poznejte vánoční pivní speciály. Jak chutná kouzlo Vánoc v půllitru?
Víte, co je to vánoční pivo? Jaký je jeho původ a jak se připravuje? Odpovědi nejen na tyto otázky hledejte v našem článku!
Jaké budou letos adventní trhy v Granadě? Program a důležité informace na jednom místě
Jaké budou vánoční trhy v Granadě? Těšit se můžete na místní speciality, bohatý program a ukázky řemesel. Pobaví se dospělí i děti.
Jaké budou letos adventní trhy v Bilbau? Program a důležité informace na jednom místě
Jaké budou vánoční trhy v Bilbau? Těšit se můžete na místní speciality a živou hudbu. Navštívit můžete také veletrh řemesel Gabonart.