Pistáciové cukroví z pudinku
12. 9. 2025
Pistáciové vánoční cukroví s pudinkem je nadýchané a velmi chutné.
Vyzkoušejte jednoduchý recept, který je hotový za pár minut!
Ingredience
- 1 šálek másla (v pokojové teplotě)
- 1 šálek bílého cukru
- pistáciový pudink (cca 100 g)
- 2 vejce
- 1 lžička prášku do pečiva
- 2 šálky mouky
- 1 šálek nasekané bílé čokolády
- ½ šálku drcených pistácií
Postup
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Máslo, cukr a pudink smíchejte dohromady.
- Přidejte vejce, smetanu a znovu promíchejte.
- Ve vedlejší misce smíchejte mouku se sodou a tuto směs následně pomalu přidejte do máslové směsi.
- Jakmile je vše pořádně promícháno, vsypte do směsi kousky čokolády.
- Pomocí lžíce, nebo dávkovače na zmrzlinu, vytvořte kuličky a umisťujte je na plech, vyložený pečícím papírem. Mezi jednotlivými kuličkami by měl být rozestup asi 3 cm.
- Cukroví pečte 9–12 minut, dokud lehce nezhnědne.
- Před sundáním z plechu nechte sušenky chvilku vychladnout, aby se vám nerozpadly.
- Vaše pistáciové cukroví je hotovo!

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Zkuste tentokrát namočit lískové oříšky do rumu a cukroví hned získá úplně nový rozměr. Co budete potřebovat Postup
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Vynikající varianta Masarykova cukroví ozvláštněná o vlašské ořechy naložené v medovině a kakao. Tenhle recept nás hodně baví! Co budete potřebovat Postup
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Máme pro vás autentický recept na oblíbené Masarykovo cukroví s celými lískovými oříšky. Delikatesa! Co budete potřebovat Postup