Plněné pikantní preclíky
12. 9. 2025
Každý recept snese inovaci, a pokud jste právě v situaci, kdy hledáte nejen skvělý recept na pečivo, ale také slanou dobrotu na mlsání, přinášíme jednu neodolatelnou inspiraci.
Ingredience:
- 450 g hladké mouky
- 25 g droždí
- 250 ml vody
- 30 g vepřového sádla
- 1/2 ČL třtinového cukru
- 1 ČL soli
- 8-10 vajec
- anglická slanina nebo uzený bok
- 150 g goudy
- chilli vločky podle chuti
Postup práce:
- Droždí rozdrobte do misky s vlažnou vodou, přidejte špetku cukru, lžičku mouky, promíchejte a nechte 10 minut odpočinout.
- Připravte si dva plechy a vyložte je pečícím papírem.
- Nejdřív dejte do mísy mouku, sůl, udělejte veprostřed důlek a vlijte zde vzešlý kvásek.
- Důsledně zamíchejte a přidejte sádlo. Po vypracování vznikne vláčné těsto.
- Těsto dejte na pomoučený vál.
- Rozdělte těsto na cca 8 dílků.
- Opět tvarujte z jednotlivých kousků válečky, které následně stočte do tvaru preclíku.
- Jakmile jsou preclíky hotové, do každého z nich vyklepněte vejce, posypte sýrem, opečenou slaninkou, podle chuti přidejte i chilli vločky.
- Pečte na 220 °C cca 10 minut.

Pokud milujete sladké i slané, přinášíme vám top recepty na vánoční škvarkové cukroví! Pojďte si vybrat, co upečete!
Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě