Pudinkové vánoční banánky
12. 9. 2025
Tento recept vás seznámí s rychlou přípravou pudinkového těsta, ze kterého snadno vytvarujete banánky, ale i jakékoliv další tvary.
Cukroví ocení také příznivci raw stravování, jelikož se nepeče!
Ingredience
Těsto:
- ¼ šálku pudinkového prášku
- ¾ šálku kukuřičného škrobu
- ⅓ šálku teplé vody
Čokoládová poleva na vánoční cukroví z pudinku:
- 1 čokoláda na vaření (nasekaná nadrobno)
- 1 šálek 33% smetany ke šlehání
- 0,5–1 šálek cukru (záleží, jak moc sladkou máte polevu rádi)
- špetka soli (pro zvýraznění chuti)
Postup
Těsto:
- Do misky vložte pudinkovou směs a ½ šálku kukuřičného škrobu. Zamíchejte pomocí vidličky.
- Do misky nalijte vodu a promíchejte. Míchejte do doby, než se voda vstřebá a vytvoří se těsto.
- Zatím na těsto nesahejte rukama, jelikož bude velmi lepkavé. Pro práci s těstem používejte stále vidličku.
- Přidejte malé množství ze zbytku kukuřičného škrobu a začněte těsto zpracovávat rukama. Postupně přidávejte škrob, dokud těsto nepřestane být lepkavé.
- Pravděpodobně nevyužijete všechen škrob. Nevadí. Přidejte ho jen tolik, kolik bude potřeba.
- Z těsta vytvarujte banánky a máte hotovo.
Poleva:
- Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu (čím menší budou kousky čokolády, tím rychleji se rozpustí) a za stálého míchání přilijte smetanu.
- Nepřestávejte míchat a přisypte cukr. Míchejte tak dlouho, dokud se vše nepropojí a cukr se zcela nerozpustí.
- Cukr přidávejte po troškách, abyste mohli sladkost polevy regulovat.
- Polevu můžete navíc posypat barevným cukrářským sypáním.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě