E-shop vánoční osvětlení

Pudinkový krém z kondenzovaného mléka

12. 9. 2025

V případě, že milujete opravdu extra jemné krémy a zároveň máte oblibu v pudinku, můžete se nechat inspirovat receptem, který je chuťově nepřekonatelný. 

Pusťte se do přípravy! 

Ingredience

  • 1 polévková lžíce kravského mléka
  • 200 g kondenzovaného mléka
  • 50 g másla
  • 1 polévková lžíce cukru krystal
  • 2 polévkové lžíce pšeničné mouky 

Postup

  • Do mléka přidejte cukr a mouku. Důkladně prošlehejte metličkou, dokud nezmizí hrudky.
  • Mléko vložte do rendlíku, přiveďte k varu a vařte na mírném ohni, dokud nezhoustne. Během vaření mléko neustále míchejte, aby se nepřipálilo.
  • Do horké mléčné směsi nalijte kondenzované mléko a přidejte změklé máslo. Šlehejte mixérem, dokud nebude směs měkká a vzdušná.
  • Po vychladnutí je pudink z másla a kondenzovaného mléka hotový a lze jej použít na domácí dezert nebo si na něm pochutnat jen tak.
Mísa s pudinkovým krémem z kondenzovaného mléka
zdroj: taste.htgetrid.com

Autor článku Markéta Bieleszová

Vánoce jsou jednoduše kouzelné období, které mě inspiruje a sbližuje s ostatními. Ráda píšu o tom, co je možné o Vánocích vidět, zažít nebo ochutnat. Své články se snažím psát tak, aby mí čtenáři získali informace, které hledají a čtení je zároveň bavilo i pohladilo na duši.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.8 / 5 (32 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *