E-shop vánoční osvětlení

Recept na pravé švédské babiččiny zázvorky

12. 9. 2025

V roli je opět nepostradatelná vůně a chuť kardamomu. Toto zázvorové cukroví je tradiční vánoční pochoutkou skandinávských obyvatel. Má mírně pikantní chuť a křupavou strukturu.

Ingredience:

  • 300 g másla
  • 1 a ½ dl cukrového sirupu
  • 4 dl cukru
  • 2 lžičky skořice
  • 2 lžičky zázvoru
  • 2 lžičky kardamomu
  • 1 lžička hřebíčku
  • 2 lžičky sody
  • 3 vejce
  • 13 dl hladké mouky

Postup:

  • Do hrnce si dejte máslo, cukr a koření. Chvilku povařte na mírném ohni.
  • Do vychladlé směsi, kterou jste si povařili, zašlehejte vejce.
  • Přimíchejte sodu smíchanou s trochou mouky, pak přisypávejte zbytek mouky a hněťte.
  • Hotové těsto dejte na 3 hodiny do ledničky zchladit.
  • Před válením si jej nechte chvilku při pokojové teplotě změknout.
  • Vyválejte na plát cca 3 mm hrubý. Vykrajujte formičkami dle svého gusta.
  • Dejte péct na 200 °C na dobu 8–10 minut.
zázvorky ze Švédska jsou oblíbenou pochoutkou ve Skandinávii
Zdroj: pixabay.com

Autor článku Milan & Ondra

Vánoce nás prostě baví. Na webu snehulacek.cz vám chceme ukázat ty nejlepší recepty, dekorace a informace o Vánocích na jednom místě. Chybí nám zde něco? Dejte nám vědět a inspirujte se s námi! :)

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.6 / 5 (30 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *