E-shop vánoční osvětlení

Rolky s párečkem a sýrovým dipem

12. 9. 2025

Pokud jste už někdy takový recept vyzkoušeli, jistě vám neuniklo, že rychlost, jakou ze stolu zmizí by se dala zapsat do Guinnessovy knihy rekordů. Letos můžete recept pozměnit a připravit jej s božským sýrovým dipem, zaručujeme, že rychlost konzumace se ještě dvojnásobně zrychlí!

Ingredience:

  • 400 g párků nakrájených na menší, rovnoměrné kousky
  • 400 g listového těsta
  • 100 g sýru čedar
  • ¾ hrnku mléka
  • 1 lžíce francouzské hořčice
  • máslo
  • sůl a pepř

Postup práce:

  •   Vymažte si máslem koláčovou formu (průměr cca 20 cm),
  • Listové těsto rozválejte a rozkrájejte na obdélničky, do kterých půjdou párky přesně zabalit, špička může čouhat.
  • Zabalené párky skládejte do formy na stojato, nechávejte kolem nich malý prostor, při pečení se ještě “rozrostou”.
  • Vršek pomažte trochou másla.
  • Přikryjte alobalem nebo pečícím papírem, dejte péct na 180 °C na 15 min.
  • Po této době odkryjte a nechte dopéct cca 5 min dozlatova.

Nyní si připravíme sýrový dip:

  • Připravte si máslovou jíšku – mouku opečte na másle dozlatova.
  • Přidejte mléko a dobře rozmíchejte.
  • Nechte vařit 5 min, osolte, opepřete.
  • Vmíchejte sýr a hořčici, nechte vše rozpustit a spojit v hladký dip. 
zdroj: nationaltoday.com

Chcete mít na Silvestra skutečně pestrou krmi, vyzkoušejte nejlepší chlebíčkové pomazánky a dopřejte si všeho, co hrdlo ráčí!

Autor článku Sára Šedivá

Mým hlavním mottem jsou pohodové Vánoce bez stresu. Stále hledám nové možnosti, jak obdarovat své blízké, udělat jim skutečnou radost, přitom se nezbláznit na nákupech. Je totiž velice důležité, umět nasát správnou adventní atmosféru a neprožít ji celou jen ve shonu. Pokud někoho inspiruji, nebo mu podám pomocnou ruku, díky které získá krapet více času pro sebe, je to pro mne velkým zadostiučiněním.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.7 / 5 (19 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *