Roztomilí sobi z arašídového másla
12. 9. 2025
Vánoční cukroví nemusí mít vždy jen tvar koleček, hvězdiček či rohlíčků. Nejen děti si zamilují tyto vánoční soby.
Ingredience:
Těsto
- 1 a 1/2 šálku hladké mouky
- 3/4 šálku krémového arašídového másla
- 1/2 šálku másla
- 1/2 šálku cukru
- 1 vejce
- 1 čajová lžička prášku do pečiva
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- 1/2 čajové lžičky soli
Zdobení
- půlky preclíků na parohy
- lentilky či jiné červené bonbony na nosy
- cukrové oči nebo čokoládové lupínky na oči
- čokoládová poleva
Postup:
- V kuchyňském robotu vyšlehejte arašídové máslo, obyčejné máslo a cukr do nadýchaného krému.
- Následně vmíchejte vejce a vanilkový extrakt.
- V míse smíchejte prosátou hladkou mouku, prášek do pečiva a sůl.
- Po částech tuto směs přidávejte do arašídového krému, dokud se vše důkladně nespojí.
- Ze vzniklého těsta vyválejte kuličky o velikosti přibližně dva centimetry a položte je na plech vyložený pečicím papírem.
- Kuličky zploštěte a veprostřed mírně stlačte, aby arašídové cukroví dostalo tvar sobí hlavy.
- Na závěr vtiskněte preclíky, abyste vytvořili parohy.
- Předehřejte troubu na 170°C a pečte přibližně 10 minut dozlatova.
- Nechte vychladnout a poté čokoládovou polevou nakreslete ústa a polevu použijte též pro „přilepení“ očí a nosu.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě