Sádlové důlkové vánoční cukroví s povidly
12. 9. 2025
Sádlové cukroví možná už v dnešní době není až tak známé. Ale naše babičky a prababičky ze sádla vánoční cukroví pekly. Chuti se nemusíte bát, není tam cítit nic vepřového. Naopak vytváří neodolatelnou jemnost a křehkost.
Ingredience:
- 1 hrnek podmáslí
- ½ hrnku polohrubé mouky
- ½ hrnku hladké mouky
- 1 hrnek rozpuštěného sádla (vychladlého)
- 1 vrchovatá lžička jedlé sody
- 1/3 hrnku cukru
- ½ lžičky soli
- 1 lžička skořice
- 1 lžíce kakaa
Na náplň:
- povidla
Postup:
- Smíchejte všechny suché ingredience a přidejte k nim podmáslí a rozpuštěné sádlo.
- Těsto řádně vymíchejte.
- Z hotového těsta tvořte malé kuličky.
- Skládejte na pečícím papírem vyložený plech.
- Každou kuličku stlačte na placku a udělejte uprostřed důlek.
- Důlky naplňte povidly.
- Pečte na 180°C asi 10 minut.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě