Silvestrovské klobásové jednohubky
12. 9. 2025
Vyzkoušejte zapékané jednohubky s klobásou posypané sýrem. Jistě se stanou oblíbeným silvestrovským receptem a napříště je budete chystat z dvojité dávky.
Ingredience na těsto:
- 500 g polohrubé mouky
- 21 g droždí
- ¼ balíčku prášku do pečiva
- 150 ml vlažné vody
- 125 ml mléka
- 75 ml oleje
- ½ lžíce soli
- 1 lžička krystalového cukru
Ingredience pro náplň a zdobení:
- klobása
- tvrdý sýr
- kečup
- oregano
- žloutek na potření těsta
Jak postupovat při přípravě jednohubek?
- Připravte si z ingrediencí na těsto klasické kynuté těsto. V troše teplého mléka rozpusťte cukr a droždí. Nechte cca 10 minut odstát.
- Vzniklý kvásek přidejte do zbylých ingrediencí a vypracujte hladké těsto. To nechte kynout na teplém místě zhruba 45 minut.
- Z těsta vyválejte plát o tloušťce 1 cm a kulatým vykrajovátkem vytvářejte kolečka.
- Hotová kolečka pokládejte na plech vyložený pečícím papírem.
- Do každého kolečka udělejte jamku. Ideální je druhá strana vařečky, abyste si kolečko nepropíchli.
- Do jamky dejte trochu kečupu, posypte oreganem a položte kolečko klobásy.
- Potřete rozšlehaným žloutkem a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 200 °C.
- Těsně před koncem pečení posypte strouhaným sýrem a ještě chvilku dopečte.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě