Skořicové pusinky s ovocem
12. 9. 2025
Luxusní pusinky ochucené mletou skořicí mají krásně bohatou, hřejivou chuť, tolik typickou pro vánoční časy. Můžete si je připravit v libovolné velikosti a ozdobit čerstvým ovocem dle chuti. Mňam!
Co budete potřebovat
- 325 g moučkového cukru
- 5 bílků ze středně velkých vajec
- 1 a ½ lžičky mleté skořice
- 300 ml smetany ke šlehání
- libovolně pomeranče a bobulovité ovoce na ozdobu
Postup
- Troubu předehřejte na 190 ºC a vyložte dva plechy pečícím papírem.
- Nasypte cukr do hlubokého pekáčku a zahřívejte v troubě 10 minut.
- Vyjměte z trouby a snižte teplotu na 140 stupňů Celsia.
- Šlehejte bílky na vysokou rychlost v míse stolního mixéru, dokud nebudou husté a pěnivé.
- Za stále běžícího mixéru přidávejte po jedné lžíci horký cukr a pokračujte ve šlehání po dobu 5-7 minut.
- Jakmile přidáte všechen cukr, přidejte skořici a krátce prošlehejte.
- Směs by měla být hladká, lesklá a měla by mít dvojnásobný objem.
- Na každý plech naneste 6 – 8 kopečků pusinek a pečte 1 hodinu.
- Pusinky jsou hotové, když jdou snadno zvednout z pečícího papíru.
- Před vyjmutím z trouby je nechte 30 minut vychladnout v troubě.
- Hotové pusinky ozdobte lehce našlehanou smetanou, čerstvým ovocem dle výběr a špetkou skořice.

Chcete letos překvapit svou rodinu něčím novým na vánočním stole? Naservírujte jim bílkovou roládu podle jednoho z našich úžasných receptů!
Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě