Slané nepečené cukroví
12. 9. 2025
Tato slaná dobrota potěší především milovníky rychlých a jednoduchých receptů. Pokrm totiž budete mít hotový za 10 minut!
Ingredience
- 1,5 šálku kokosového cukru
- 1/2 šálku kokosového oleje
- 1/2 plechovky kokosového mléka
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 1/4 lžičky mořské soli
- 2,5 šálku jemně strouhaného kokosu
- 1 šálek velkých kokosových vloček
- 2/3 šálku hořké čokolády (nalámané na kousky)
- 1/2 šálku mandlového nebo kešu másla (volitelné)
Postup
- Ve velkém hrnci smíchejte kokosový cukr, kokosový olej a kokosové mléko. Směs přiveďte k varu a vařte 2 minuty, dokud karamel nezhoustne. Občas promíchejte, aby se směs neslepila.
- Odstavte karamel z ohně a přidejte vanilku, mořskou sůl a kokos nebo ovesné vločky. Promíchejte, aby se spojily. Pokud používáte mandlové nebo kešu máslo, důkladně ho vmíchejte.
- Nakonec přidejte kousky čokolády a spojte, míchejte co nejméně, aby kousky zůstaly neporušené.
- Sušenky naporcujte na pergamenem vyložený nebo nepřilnavý plech a nechte vychladnout.
- Sušenky budou tuhé po 3–4 hodinách. Nemusíte ale čekat tak dlouho – sušenky jsou dobré, i když jsou ještě teplé a mazlavé.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Zkuste tentokrát namočit lískové oříšky do rumu a cukroví hned získá úplně nový rozměr. Co budete potřebovat Postup
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Vynikající varianta Masarykova cukroví ozvláštněná o vlašské ořechy naložené v medovině a kakao. Tenhle recept nás hodně baví! Co budete potřebovat Postup
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Máme pro vás autentický recept na oblíbené Masarykovo cukroví s celými lískovými oříšky. Delikatesa! Co budete potřebovat Postup