Sněhové pusinky plněné skořicovou šlehačkou
12. 9. 2025
Lahodné pusinky s třtinovým cukrem plněné lehoučkým šlehačkovým krémem se skořicí a pokapané rozpuštěnou čokoládou si vás získají hned během prvního ochutnání. Nevěříte? Přesvědčte se sami!
Co budete potřebovat
- 2 vaječné bílky
- 65 g světlého třtinového cukru
- 50 g moučkového cukru
- 150 ml smetany ke šlehání
- ¼ lžičky mleté skořice
- 50 g hořké čokolády, nasekané (volitelně)
Postup
- Předehřejte troubu na 110°C.
- Velký plech vyložte pečícím papírem.
- Bílky šlehejte elektrickým šlehačem ve velké míse, dokud nejsou tuhé a mísu lze otočit dnem vzhůru, aniž by se bílky pohnuly.
- V misce smíchejte 50 g třtinového cukru s moučkovým cukrem a poté postupně po lžičkách zašlehejte do bílků.
- Pokračujte ve šlehání další 1–2 minuty, dokud nebude směs velmi hustá a lesklá.
- Pomocí dvou dezertních lžiček nabírejte pusinky do úhledného oválu a opatrně je přenášejte na plech.
- Pokračujte, dokud nebudete mít na plechu všechny pusinky.
- Pusinky pečte 1 až 1 a ¼ hodiny, nebo dokud je nelze snadno sundat z pečícího papíru.
- Nechte vychladnout.
- Smetanu ke šlehání nalijte do mísy, přidejte zbylý třtinový cukr a skořici a šlehejte, dokud se ve směsi nevytvoří jemné víry.
- Pusinky pak touto šlehačkovou směsí slepujte k sobě.
- Pokud používáte čokoládu, dejte ji do žáruvzdorné mísy nad hrnec s téměř vroucí vodou a míchejte, dokud se nerozpustí.
- Pusinky pokapejte čokoládou a můžete mlsat!

Podobné články
           
      
Masarykovo cukroví s rumem
           
      
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
           
      
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
           
      
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
           
      
Vánoční kešu rohlíčky
           
      
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
           
      
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
           
      
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě
           
      
 
        