Štafetkové řezy
12. 9. 2025
Štafetky nemusíte připravit pouze formou rolády, řezy jsou další oblíbenou variantou, která vám malinko usnadní práci, přitom se dočkáte kýženého výsledku. Stále si užijete chuť štafetek s kávovým krémem, navíc se naučíte zákusek, který byste rádi připravili na silvestrovskou párty.
Ingredience:
- 4 bílky
- 100 g cukru krupice
- 50 g hladké mouky + 3 lžíce do náplně
- 50 g mletých vlašských ořechů
- 80 g másla
- 3 lžíce cukru moučka
- 80 ml silné černé kávy
- čokoládová poleva
Postup práce:
- Troubu předehřejte na 200 °C.
- Plech si vyložte pečícím papírem.
- Vyšlehejte bílky do sněhu, postupně přidávejte moučkový cukr.
- Ořechy promíchané s moukou přisypte do sněhu a velice zlehka promíchejte vařečkou.
- Těsto rovnoměrně rozetřete na pečící papír.
- Vložte do trouby a ihned snižte teplotu na 170 °C.
- Pečte zhruba 15 minut, těsto nesmí příliš ztmavnout.
- Ihned po upečení korpus překlopte do jiného plechu nebo na pečící papír, nechte vychladnout.
- Vychlazený plát rozdělte na tři rovnoměrné kousky.
- Krémem je spojte a navrstvěte na sebe.
- Nakrájejte na rovnoměrné obdelníky a namáčejte jeden nebo oba kraje do čokolády.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Zkuste tentokrát namočit lískové oříšky do rumu a cukroví hned získá úplně nový rozměr. Co budete potřebovat Postup
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Vynikající varianta Masarykova cukroví ozvláštněná o vlašské ořechy naložené v medovině a kakao. Tenhle recept nás hodně baví! Co budete potřebovat Postup
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Máme pro vás autentický recept na oblíbené Masarykovo cukroví s celými lískovými oříšky. Delikatesa! Co budete potřebovat Postup