Sváteční rohlíčky s kokosem a cukrovou polevou
12. 9. 2025
Netradiční varianta oblíbeného vánočního pečiva zdobená nikoli čokoládou, ale cukrovou polevou. Vyzkoušejte, uvidíte, že vám zachutnají!
Ingredience:
- 3 šálky hladké mouky
- 1 a 1/2 šálku jemně strouhaného kokosu
- 1/2 šálku změklého másla
- 3/4 šálku cukru
- 3 vejce
- 1/2 šálku pomerančové šťávy
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- 3 čajové lžičky prášku do pečiva
Poleva
- 2 šálky moučkového cukru
- 1/4 šálku mléka
- kokosové lupínky nebo posypky dle vlastního výběru
Postup:
- Předehřejte troubu na 160 °C a vyložte dva plechy papírem.
- V míse vymíchejte máslo s cukrem do nadýchané pěny.
- Vmíchejte vejce, pomerančovou šťávu a vanilku.
- V jiné míse smíchejte mouku a prášek do pečiva a postupně je přidávejte do krémové směsi a dobře promíchejte.
- Na závěr přidejte kokos.
- Vypracujte v těsto, ze kterého následně vytvarujte rohlíčky.
- Cukroví odkládejte na plechy a poté pečte 8-10 minut nebo dokud okraje lehce nezhnědnou.
- Nechte vychladnout.
- V mezidobě v malé misce smíchejte moučkový cukr a mléko.
- Kokosové rohlíčky potřete polevou a ozdobte lupínky kokosu nebo vánočními posypkami.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Zkuste tentokrát namočit lískové oříšky do rumu a cukroví hned získá úplně nový rozměr. Co budete potřebovat Postup
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Vynikající varianta Masarykova cukroví ozvláštněná o vlašské ořechy naložené v medovině a kakao. Tenhle recept nás hodně baví! Co budete potřebovat Postup
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Máme pro vás autentický recept na oblíbené Masarykovo cukroví s celými lískovými oříšky. Delikatesa! Co budete potřebovat Postup