Svatomartinské rohlíčky nekynuté s tvarohem a ořechy
12. 9. 2025
Kromě šlehačky nebo zakysané smetany můžete pro odlehčení a zvláčnění přidat do těsta také tvaroh. V tom případě vás jistě potěší tento hrníčkový recept.
Ingredience:
- 300 g hladké mouky
- 250 g tvarohu
- 60 g cukru
- 1 vejce + 1 bílek
- 4 PL rostlinného oleje
- 1 čajová lžička prášku do pečiva
- moučkový cukr na posypání
Ořechová náplň
- 220 g mletých vlašských ořechů
- 130 g cukru moučka
- 1 bílek
- 1-2 PL rumu
- 1 čajová lžička skořice
Postup:
- Nejprve si připravte ořechovou nádivku.
- V míse smíchejte mleté ořechy a moučkový cukr, poté přidejte bílek, rum a skořici.
- Následně v jiné míse smíchejte prosetou mouku s cukrem a práškem do pečiva.
- Přidejte tvaroh, vejce a olej.
- Důkladně promíchejte a vypracujte do podoby těsta.
- Následně těsto rozdělte na dvě stejně velké části.
- Každou část poté rozválejte na kruh o tloušťce asi 4 mm a rozdělte na osm výsečí.
- Do každého trojúhelníku vložte lžíci nebo dvě ořechové náplně.
- Zaviňte do podoby rohlíčku.
- Martinské rohlíčky odkládejte na plech vyložený pečicím papírem.
- Předehřejte si troubu na 170°C.
- Rohlíčky potřete bílkem a pečte dozlatova 25-30 minut.
- Ještě teplé posypejte moučkovým cukrem.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě