Svěží cukroví s pomerančem

12. 9. 2025

Mezi další vánoční recepty s pomerančem vám nesmí uniknout toto lahodné slepované cukroví.

Budete potřebovat:

  • 500 g hladké mouky
  • 230 g moučkového cukru
  • 300 g Hery
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 žloutky
  • 1 lžička nastrouhané pomerančové kůry
  • 100 g kandované pomerančové kůry
  • 1 skleničku zavařených pomerančů – pomerančové marmelády
  • citronovou šťávu

Postup přípravy:

  • Nejdříve ze všeho si prosijte mouku a moučkový cukr.
  • Smíchejte mouku, 180 g moučkového cukru, změklou Heru, žloutky a pomerančovou kůru.
  • Ze směsi vypracujte hutné těsto, které vložte na 1 hodinu do lednice.
  • Poté těsto vyválejte asi na 3-5 milimetrů silný plát, z kterého vykrajujte tvary vánočního motivu.
  • Pečte na 170 stupňů dozlatova.
  • Po upečení cukroví nechte zcela vychladnout.
  • Jakmile je cukroví vychladlé, slepujte k sobě vždy dva kousky pomocí pomerančové marmelády.
  • Uchovávejte v chladném a tmavém místě.
vykrajované cukroví
Zdroj foto: https://www.thatskinnychickcanbake.com

Autor článku Michaela Romanová

Mým koníčkem je samozřejmě psaní, nicméně většinu mého času mi zaberou mí dva synové - rošťáci. Rádi spolu jezdíme na výlety nejenom po okolí. Bydlím v miniaturní vesničce na úpatí Hostýnských vrchů, kde jsem se ráda usadila po rušném životě v Londýně. Večer si ráda sednu s kamarády na dobré pivko nebo třeba s kytarou k ohni a k dobrému jídlu.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.8 / 5 (52 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *