Svěží cukroví s pomerančem
12. 9. 2025
Mezi další vánoční recepty s pomerančem vám nesmí uniknout toto lahodné slepované cukroví.
Budete potřebovat:
- 500 g hladké mouky
- 230 g moučkového cukru
- 300 g Hery
- 1 vanilkový cukr
- 2 žloutky
- 1 lžička nastrouhané pomerančové kůry
- 100 g kandované pomerančové kůry
- 1 skleničku zavařených pomerančů – pomerančové marmelády
- citronovou šťávu
Postup přípravy:
- Nejdříve ze všeho si prosijte mouku a moučkový cukr.
- Smíchejte mouku, 180 g moučkového cukru, změklou Heru, žloutky a pomerančovou kůru.
- Ze směsi vypracujte hutné těsto, které vložte na 1 hodinu do lednice.
- Poté těsto vyválejte asi na 3-5 milimetrů silný plát, z kterého vykrajujte tvary vánočního motivu.
- Pečte na 170 stupňů dozlatova.
- Po upečení cukroví nechte zcela vychladnout.
- Jakmile je cukroví vychladlé, slepujte k sobě vždy dva kousky pomocí pomerančové marmelády.
- Uchovávejte v chladném a tmavém místě.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě