Tak trochu jiné cukroví máčené v rumu
12. 9. 2025
Na Vánoce nemusíte pouze péct. Sebe i své hosty můžete potěšit sladkou dobrotou máčenou v rumu!
Podívejte se, jak připravit ty nejlepší vánoční třešničky!
Ingredience
- 1 sklenice třešní se stopkami
- 1/2 šálku rumu
- 100 g hořkosladké čokolády nasekané na kousky
- 1 čajová lžička ztuženého tuku (dle vlastního výběru)
- Třesně vložte do mísy a zalijte je rumem. Přikryjte je a nechte je v lednici přes noc. Následující den je slijte a osušte.
- V rendlíku rozpusťte čokoládu a ztužený tuk. Míchejte, dokud nevznikne hladká hmota.
- Třešně ponořte do čokoládové směsi a nechte přebytečné množství okapat.
- Položte na pečící papír nebo mřížku a nechte ztuhnout.
- Dobrou chuť!

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě