E-shop vánoční osvětlení

Tak trochu jiné cukroví máčené v rumu

12. 9. 2025

Na Vánoce nemusíte pouze péct. Sebe i své hosty můžete potěšit sladkou dobrotou máčenou v rumu!

Podívejte se, jak připravit ty nejlepší vánoční třešničky!

Ingredience

  • 1 sklenice třešní se stopkami
  • 1/2 šálku rumu
  • 100 g hořkosladké čokolády nasekané na kousky
  • 1 čajová lžička ztuženého tuku (dle vlastního výběru)
  • Třesně vložte do mísy a zalijte je rumem. Přikryjte je a nechte je v lednici přes noc. Následující den je slijte a osušte.
  • V rendlíku rozpusťte čokoládu a ztužený tuk. Míchejte, dokud nevznikne hladká hmota.
  • Třešně ponořte do čokoládové směsi a nechte přebytečné množství okapat.
  • Položte na pečící papír nebo mřížku a nechte ztuhnout.
  • Dobrou chuť!
Čokoládové třešně máčené v rumu
tasteofhome.com

Autor článku Markéta Bieleszová

Vánoce jsou jednoduše kouzelné období, které mě inspiruje a sbližuje s ostatními. Ráda píšu o tom, co je možné o Vánocích vidět, zažít nebo ochutnat. Své články se snažím psát tak, aby mí čtenáři získali informace, které hledají a čtení je zároveň bavilo i pohladilo na duši.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.2 / 5 (15 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *