Tatrankové válečky

12. 9. 2025

Budete potřebovat:

  • 100 g strouhaného kokosu
  • 150 g moučkového cukru
  • 150 g másla
  • 4 kusy tatranek
  • 2 balení miňonek
  • 1 žloutek
  • 2 lžíce 100 procentního rostlinného ztuženého tuku
  • 200 g čokolády na vaření
  • 4 lžíce rumu

Postup přípravy:

  • Nejdříve si nachystejte tatranky, které spolu s miňonkami nakrájejte na malé kousky.
  • Změklé máslo utřete s moučkovým cukrem.
  • Poté přidejte žloutek a rum a ze směsi vytvořte hladkou hmotu. 
  • Připravené těsto vložte alespoň na jednu hodinu do lednice.
  • Mezitím si nachystejte vodní lázeň, ve které nechte rozpustit tuk a čokoládu.
  • Z těsta tvarujte malé válečky, které obalujte ihned v kokosu – místo kokosu můžete použít nasekané arašídy.
  • Skladujte v lednici.
tatrankové válečky na špejli
Zdroj foto: pinterest.com

Autor článku Michaela Romanová

Mým koníčkem je samozřejmě psaní, nicméně většinu mého času mi zaberou mí dva synové - rošťáci. Rádi spolu jezdíme na výlety nejenom po okolí. Bydlím v miniaturní vesničce na úpatí Hostýnských vrchů, kde jsem se ráda usadila po rušném životě v Londýně. Večer si ráda sednu s kamarády na dobré pivko nebo třeba s kytarou k ohni a k dobrému jídlu.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.7 / 5 (65 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *