Tatrankové válečky
12. 9. 2025
Budete potřebovat:
- 100 g strouhaného kokosu
- 150 g moučkového cukru
- 150 g másla
- 4 kusy tatranek
- 2 balení miňonek
- 1 žloutek
- 2 lžíce 100 procentního rostlinného ztuženého tuku
- 200 g čokolády na vaření
- 4 lžíce rumu
Postup přípravy:
- Nejdříve si nachystejte tatranky, které spolu s miňonkami nakrájejte na malé kousky.
- Změklé máslo utřete s moučkovým cukrem.
- Poté přidejte žloutek a rum a ze směsi vytvořte hladkou hmotu.
- Připravené těsto vložte alespoň na jednu hodinu do lednice.
- Mezitím si nachystejte vodní lázeň, ve které nechte rozpustit tuk a čokoládu.
- Z těsta tvarujte malé válečky, které obalujte ihned v kokosu – místo kokosu můžete použít nasekané arašídy.
- Skladujte v lednici.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě