Tradiční skotské vánoční sušenky z bílé rýžové mouky
12. 9. 2025
Neboli shortbread je velmi oblíbené skotské vánoční jídlo, které by nemělo chybět ani na vašem stole. Jsou velmi dobré a velmi jednoduché a kromě mouky z rýže obsahují i klasickou mouku pšeničnou.
Ingredience:
- 300 g másla
- 140 g krupicového cukru
- 300 g hladké mouky
- 140 g rýžové mouky
- špetku soli
Postup:
- Utřete máslo s cukrem, přidejte obě mouky i sůl a vše důkladně zapracujte.
- Směs rozetřete na plech vyložený pečícím papírem a dejte na minimálně 30 minut do ledničky.
- Troubu rozehřejte na 160 °C, vyndejte plech z ledničky, povrch těsta propíchejte vidličkou a pocukrujte 4 lžícemi cukru.
- Pečte 20 minut, po vychladnutí krájejte na malé plátky.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Zkuste tentokrát namočit lískové oříšky do rumu a cukroví hned získá úplně nový rozměr. Co budete potřebovat Postup
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Vynikající varianta Masarykova cukroví ozvláštněná o vlašské ořechy naložené v medovině a kakao. Tenhle recept nás hodně baví! Co budete potřebovat Postup
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Máme pro vás autentický recept na oblíbené Masarykovo cukroví s celými lískovými oříšky. Delikatesa! Co budete potřebovat Postup