E-shop vánoční osvětlení

Tradiční skotské vánoční sušenky z bílé rýžové mouky

12. 9. 2025

Neboli shortbread je velmi oblíbené skotské vánoční jídlo, které by nemělo chybět ani na vašem stole. Jsou velmi dobré a velmi jednoduché a kromě mouky z rýže obsahují i klasickou mouku pšeničnou.

Ingredience:

  1. 300 g másla
  2.  140 g krupicového cukru
  3.  300 g hladké mouky
  4.  140 g rýžové mouky
  5.  špetku soli  

Postup:

  1. Utřete máslo s cukrem, přidejte obě mouky i sůl a vše důkladně zapracujte.
  2. Směs rozetřete na plech vyložený pečícím papírem a dejte na minimálně 30 minut do ledničky.
  3. Troubu rozehřejte na 160 °C, vyndejte plech z ledničky, povrch těsta propíchejte vidličkou a pocukrujte 4 lžícemi cukru.
  4. Pečte 20 minut, po vychladnutí krájejte na malé plátky.      
skotské vánoční sušenky nakrájené v pánvi.
lacademia.com

Autor článku Kateřina Apostolidisová

Vánoce miluju už od dob, kdy jsem byla dítě. Pohádky, stromeček, kapr se salátem, cukroví...asi mě to nikdy neomrzí. Jsou jednou z mála věcí, proč mám ráda zimu. A snad i vy si během těch předvánočních příprav najdete na našich stránkách něco, co vás potěší a inspiruje.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.5 / 5 (23 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *