E-shop vánoční osvětlení

Trdelník podle Ládi Hrušky

12. 9. 2025

Jeho vychytávky stojí za to. Jsou jednoduché a zvládne je každý. Opět si vystačíme s klasickými zavařovačkami.

INGREDIENCE

  • 3 vejce
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 2 a ¾ hrnku polohrubé mouky
  • 4 lžíce cukru moučky
  • ¾ Hery nebo másla
  • 1 a ½ čerstvého droždí
  • 1 a ½ hrnku teplého mléka
  • skořice
  • cukr

POSTUP

  • Do mléka si rozdrobíme kvásek, přidáme lžičku cukru a necháme jej vzejít. 
  • Mouky smícháme s máslem, žloutky, zbytkem cukru a přidáme mléko s kváskem. 
  • Důkladně vypracujeme těsto a necháme kynou alespoň půl hodiny. 
  • Hotové těsto vyválíme do tenka, nakrájíme na tenké pláty. 
  • Jednotlivé pláty motáme na tukem namazané sklenice. 
  • Potřeme bílkem a obalíme v cukru smíchaném se skořicí. 
  • Pečeme při 180°C asi 10 minut.
Jednoduché trdelníky podomácku pečené v troubě na zavařovacích sklenicích.
flickr.com

Autor článku Zuzka Pitříková

Patřím k těm jedincům, kteří milují Vánoce, vůni cukroví, domácí pohodu, koledy a všechno ostatního kolem toho. Právě proto jsem ráda, že o tomto jedinečném a úžasném čase mohu také psát.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.5 / 5 (21 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *