Tvarohové kokosky

12. 9. 2025

Tradiční kokosky prostě zbožňujeme, zvlášť když se na ně mrskne trochu marmelády na spodní stranu a přilepí se na základnu z lineckého kolečka. To je klasika.

Tato varianta je chuťově jiná, ale věřím, že si je zamilujete.

Co budete potřebovat?

  • 210 g strouhaného kokosu
  • 70 g měkkého tvarohu v kostce (ne vaničku)
  • 4 vaječné bílky
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • Špetka soli
  • 110 g cukru krupice

Postup:

  • Bílky se špetkou soli dejte do mísy a vyšlehejte z nich tuhý sníh.
  • Správná konzistence je taková, že když otočíte mísu dnem vzhůru, sníh v ní drží.
  • Do jiné mísy dejte tvaroh, krupicový i vanilkový cukr, kokos a důkladně promíchejte.
  • Postupně začněte po jednotlivých lžících přidávat do tvarohové směsi tuhý sníh a jen zlehka promíchávejte, co nejopatrněji.
  • Připravte si plech s pečícím papírem a lžičkou dávejte na plech malé hromádky, které tvarujeme jako kokosky.
  • Vložte do trouby předehřáté na 150°C a pečte dorůžova. Po upečení nechte kokosky vychladnout.

Ideální je, když je vychladíte v ledničce a potom podáváte ke kávičce nebo jen tak na zakousnutí třeba po štědrovečerní večeři.

Vánoční cukroví s tvarohem ve tvaru kuliček.
Zdroj: thekitchn.com

Autor článku Milan & Ondra

Vánoce nás prostě baví. Na webu snehulacek.cz vám chceme ukázat ty nejlepší recepty, dekorace a informace o Vánocích na jednom místě. Chybí nám zde něco? Dejte nám vědět a inspirujte se s námi! :)

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.6 / 5 (105 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *